Предназначение и функция на БизнесАрхив

БизнесАрхив и групата от международни сайтове BizArchive са най-голямата колекция в света от историческа, архивна или непълна информация от бизнес директории, достъпна в интернет.

Той допълва AllBiz и групата международни уебсайтове AllBiz.

AllBiz изброява над 160 милиона основно активни международни бизнеси и BizArchive изброява над 210 милиона архивни международни бизнес обяви. Почти няма припокриване между двата набора директории. Комбинираната база данни от уебсайтове има над 370 милиона уникални бизнес обяви.

БизнесАрхив е безплатна онлайн услуга за база данни на компания AllBiz. AllBiz събира данни за бизнес записи за стотици милиони фирми по света в продължение на повече от двадесет години. В нашия указател AllBiz изброяваме по-наскоро придобита или по-пълна информация от бизнес директория.

Създадохме БизнесАрхив , защото сме имали много случаи, когато потребителите на нашите бази данни са искали информация за бизнес, дори ако той е затворен или е непълен. Открихме, че има много приложения за тези архивни данни.

В нашите директории AllBiz изброяваме фирми, за които смятаме, че са актуални и/или важни. Във БизнесАрхив изброяваме всички фирми, които сме открили в нашите процеси за събиране на данни, които не изброяваме в AllBiz. Тези предприятия са предимно затворени предприятия или по-малко активни текущи предприятия или предприятия, където информацията, която успяхме да съберем, е рядка.

Вярваме, че AllBiz и BizArchive заедно осигуряват най-големия безплатен ресурс от данни от бизнес директории в интернет и заедно са ресурс номер едно за намиране на информация за настоящи и минали бизнеси в света.

Също така понякога премахваме активен бизнес, защото не сме намерили информация за бизнеса наскоро, но бизнесът все още е активен. Също така много пъти фирмите, които са затворени, все още са изброени в нашата директория AllBiz, защото нашият процес на събиране на данни е ограничен, несъвършен или бавен и ние все още не сме преместили бизнеса в нашия архив.